Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Chemie werknemers
In het vooruitzicht van de sectorale onderhandelingen 2019-2020 willen wij een enquête voeren om jullie prioriteiten te kennen en beter te kunnen onderhandelen over jullie loon- en arbeidsvoorwaarden. Op basis van de resultaten van deze enquête zullen wij onze eisenbundel opstellen. 
Laat ons vóór 21januari 2019 weten waar we voor jou op moeten letten. Dan zetten wij graag jouw verzuchtingen op de agenda van het overleg!
Lees meer
Campagne asbest
Met de nationale sensibiliserings- en preventiecampagne Wees alert voor asbest willen Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s en Constructiv, dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector, je bewustmaken van de risico’s die blootstelling aan asbestvezels met zich meebrengt.
Tegelijk willen Constructiv en Fedris met de campagne aantonen dat asbest verwijderen niet gevaarlijk hoeft te zijn als er op een correcte manier met asbesthoudende materialen wordt omgesprongen. 
Op www.alertvoorasbest.be vind je alle informatie over deze campagne.
Lees meer
Bouwwerf
In de bouwsector zijn er geen sociale verkiezingen, daarom zoekt ACVBIE permanent kandidaten die kunnen aangeduid worden als syndicaal afgevaardigde.
Lees meer
Miniatuur - Kabinet Kris Peeters - Petitie
Half december ging een delegatie van militanten van ACVBIE langs op het kabinet van minister van Werk Kris Peeters om haar bezorgdheden over de onaanvaardbare, respectloze en onmenselijke maatregelen van de regering-Michel I te uiten. De hieraan gekoppelde petitie voor werkbaar werk, menselijke eindeloopbanen en respect voor zware beroepen verzamelde op zeer korte tijd meer dan 50.000 handtekeningen van bezorgde werknemers! Ondertussen sloten ACV-CSC METEA en LBC-NVK zich aan bij dit initiatief. 

Omwille van het grote succes van deze petitie, maar ook door de lopende onderhandelingen voor het interprofessioneel akkoord (IPA) 2019-2020, werd er beslist om een eerste lading petities af te geven. Dit zal gebeuren op maandag 21 januari 2019 om 14u op het kabinet van minister van Werk Kris Peeters (Hertogstraat 61, 1000 Brussel). Deze overhandiging betekent overigens niet het einde van de petitie, ze zal actief blijven.
Lees meer
Muur (credit: iStock)
De strijd tegen sociale dumping is al vier jaar een prioriteit, zegt de regering-Michel. Voor bepaalde risicosectoren, zoals de transportsector en de bouw, kwam er zelfs een heus ‘plan voor eerlijke concurrentie’. Maar waar blijven de beloofde 117 extra inspecteurs om fraude op te sporen, vragen ACV-Transcom en ACV bouw - industrie & energie zich af.
Lees meer