Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Kappers
Een internationale vakbondscampagne hekelt de methodes die door de Europese Commissie worden gebruikt om belangrijke sociale regels tegen te houden. Hierdoor is het bijvoorbeeld onmogelijk om een akkoord van cruciaal belang te sluiten dat de gezondheid en de veiligheid van duizenden kappers en kapsters ten goede komt.
Voor meer informatie, surf naar de site van de campagne www.notbetter.eu en ondersteun deze campagne door de petitie te ondertekenen.
Lees meer
Chemie werknemers
Sector zet de toon in maatschappelijk debat over duurzame loopbanen 
Met de oprichting van een Demografiefonds, een primeur voor ons land, gaat de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences concrete projecten financieren om in het kader van de demografische uitdagingen en de gevolgen van het verlengen van de loopbaan, de werkbaarheid in de sector te behouden en te verbeteren. 
Lees meer
Affiche campagne Veilig werken op hoogte

Val niet uit de lucht!

Op 01/09/2015 werd het startschot gegeven voor de nieuwe welzijnscampagne van het navb "Veilig werken op hoogte". Deze campagne heeft als doel om iedereen in de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de risico’s en preventiemaatregelen die verband houden met werken op hoogte.
Op de website van het navb vindt u alle informatie over de campagne.
Lees meer

Nieuwe folders

Drukkerijen werknemers
Deze folder bevat informatie die van toepassing is voor de werknemers in de sector van de Dagbladen.
Lees meer
Bouwwerf
In de bouwsector zijn er geen sociale verkiezingen, daarom zoekt ACVBIE permanent kandidaten die kunnen aangeduid worden als syndicaal afgevaardigde.
Lees meer
Bouwvakkers op werf
Op dinsdag 26 januari organiseerde ACV bouw – industrie & energie een studiedag met militanten en deskundigen rond de gezondheidsrisico’s bij het werken tijdens wegenwerken.
Wegenwerkers zijn zich vaak onvoldoende bewust van de kankerwekkende effecten van de blootstelling aan bitumen tijdens asfalteringswerken.
Lees meer
Qatar WK 2022 fotograaf - Kasper Goethals
Er werken ongeveer 1,8 miljoen migrantenarbeiders in Qatar om de stadions voor het WK Voetbal in 2022 te bouwen. Vaak in mensonwaardige, ongezonde en onveilige omstandigheden. Al 1.200 migrantenarbeiders lieten het leven op of naast de bouwwerven. De partners van Wereldsolidariteit en ACVBIE in Nepal en India komen op voor de migrantenarbeiders en plannen ook in het komende jaren gezamenlijke acties.
Lees meer

Premies

Bouwwerf
Hebt u een arbeidsongeval gehad of bent u langdurig ziek geweest in 2015?
Indien u langer dan 30 dagen arbeidsongeschikt bent geweest heeft u recht op een vergoeding.  Met name vanaf de 31ste tot en met de 56ste kalenderdag bedraagt € 7,65 en vanaf de 57ste tot de 337ste kalenderdag bedraagt dit € 8,70 bruto per dag.
Lees meer