Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Werkzaamheden website

Website op 15, 16 en 17 maart niet bereikbaar

Door werken is deze website vanaf vrijdag 22 maart 17.00u tot zondagavond 24 maart 20.00u. niet beschikbaar. We excuseren ons voor het ongemak.
Campagne asbest
Met de nationale sensibiliserings- en preventiecampagne Wees alert voor asbest willen Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s en Constructiv, dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector, je bewustmaken van de risico’s die blootstelling aan asbestvezels met zich meebrengt.
Tegelijk willen Constructiv en Fedris met de campagne aantonen dat asbest verwijderen niet gevaarlijk hoeft te zijn als er op een correcte manier met asbesthoudende materialen wordt omgesprongen. 
Op www.alertvoorasbest.be vind je alle informatie over deze campagne.
Lees meer
Bouwwerf
In de bouwsector zijn er geen sociale verkiezingen, daarom zoekt ACVBIE permanent kandidaten die kunnen aangeduid worden als syndicaal afgevaardigde.
Lees meer
Miniatuur - Kabinet Kris Peeters - Petitie
Op maandag 21 januari ging een delegatie van ACVBIE, ACV-CSC METEA en LBC-NVK langs op het kabinet van minister van Werk Kris Peeters om een eerste lading petities met maar liefst 67.778 handtekeningen voor werkbaar werk, menselijke eindeloopbanen en respect voor zware beroepen af te geven. Werknemers hebben een absolute nood aan een nieuw kader voor eindeloopbaanregelingen, net zoals aan ernstige koopkrachtverhogingen! 
Lees meer