Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Chemie werknemers
De indexsprong die de regering-Michel heeft doorgevoerd heeft een zware impact, niet enkel op de huidige lonen, maar ook op de lonen doorheen de volledige loopbaan van de werknemers. Omdat de regering absoluut wil inzetten op de verbetering van de competitiviteit, zullen de werknemers van de chemiesector geen koopkrachtverhoging krijgen op 1 februari 2016, en dit omwille van de indexsprong. Deze loonindexering is volledig verloren en kan op geen elke manier gerecupereerd worden! 
Lees meer
Affiche campagne Veilig werken op hoogte

Val niet uit de lucht!

Op 01/09/2015 werd het startschot gegeven voor de nieuwe welzijnscampagne van het navb "Veilig werken op hoogte". Deze campagne heeft als doel om iedereen in de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de risico’s en preventiemaatregelen die verband houden met werken op hoogte.
Op de website van het navb vindt u alle informatie over de campagne.
Lees meer

Nieuwe folders

Papierproductie werknemers
Deze folder bevat informatie die van toepassing is in 2015-2016 voor de werknemers in de Papierproductie
Lees meer
Chemie werknemers
Sector zet de toon in maatschappelijk debat over duurzame loopbanen 
Met de oprichting van een Demografiefonds, een primeur voor ons land, gaat de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences concrete projecten financieren om in het kader van de demografische uitdagingen en de gevolgen van het verlengen van de loopbaan, de werkbaarheid in de sector te behouden en te verbeteren. 
Lees meer
Bouwvakkers op werf
Op dinsdag 26 januari organiseerde ACV bouw – industrie & energie een studiedag met militanten en deskundigen rond de gezondheidsrisico’s bij het werken tijdens wegenwerken.
Wegenwerkers zijn zich vaak onvoldoende bewust van de kankerwekkende effecten van de blootstelling aan bitumen tijdens asfalteringswerken.
Lees meer
Elektriciteit werknemers
Het protocolakkoord zorgt o.a. voor een maximale invulling van de loonmarge die voorzien was in de wet van 28 april 2015. Na een evaluatie van het protocolakkoord en om er voor te zorgen dat de betaling van de verhoging en van de maaltijdcheques vanaf 1 januari 2016 wordt uitgevoerd, heeft ACVBIE besloten om niet langer te wachten en het protocol van akkoord te tekenen op 23 december 2015.
Lees meer
Qatar WK 2022 fotograaf - Kasper Goethals
Honderdduizenden arbeidsmigranten uit onder meer Nepal en India worden uitgebuit in Qatar. Zij staan in voor de bouw van de vele WK-stadions en infrastructuur. Qatar organiseert immers het WK 2022. Vakbonden, ACV incluis, hebben al meermaals geprotesteerd tegen de mensonwaardige omstandigheden van de bouwvakkers. Deze week raakte bekend dat de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) de arbeidsomstandigheden gaat onderzoeken. Bij een voor de VN-organisatie ongebruikelijke stemming besliste een meerderheid om een missie naar Qatar te sturen, zo meldt ondervoorzitter Luc Cortebeeck.
Lees meer

Premies

Bouwwerf
Hebt u een arbeidsongeval gehad of bent u langdurig ziek geweest in 2015?
Indien u langer dan 30 dagen arbeidsongeschikt bent geweest heeft u recht op een vergoeding.  Met name vanaf de 31ste tot en met de 56ste kalenderdag bedraagt € 7,65 en vanaf de 57ste tot de 337ste kalenderdag bedraagt dit € 8,70 bruto per dag.
Lees meer

Lonen

Houthandel
Raadpleeg de nieuwste minimumuurlonen geldig vanaf 1 januari 2016 in de Bosontginning.
Lees meer