Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Cartoon Pad'R - zwaar beroep pensioenen bouw
Zonder ‘echt’ sociaal overleg werd de pensioenleeftijd opgetrokken naar 67 jaar.

Minister Bacquelaine maakt het echt te gortig met meer vragen dan antwoorden over wanneer en hoe een hardwerkende (bouwvak)arbeider kan genieten van zijn welverdiend pensioen!

In de huidige voorstellen krijgt een zwaar beroep amper gewicht: veel te weinig in de leeftijd en amper in het pensioenbedrag. Het is tijd om te strijden voor ‘gunstigere toegangsvoorwaarden’.
Lees meer
Bouwwerf
In de bouwsector zijn er geen sociale verkiezingen, daarom zoekt ACVBIE permanent kandidaten die kunnen aangeduid worden als syndicaal afgevaardigde.
Lees meer

Nieuwe folders

Papierrol
Deze folder bevat informatie die van toepassing is in 2017-2018 voor de werknemers in de Papierproductie
Lees meer
Handcrème
Elke dag lopen de werknemers van de kapperssector ernstige beroepsrisico's, zoals huidaandoeningen en eczeem aan de handen, doordat ze voortdurend blootgesteld worden aan cosmetica en andere chemische producten.
Er wordt in de sector nog steeds onvoldoende aandacht besteed aan een passende bescherming en verzorging van de huid. Daarom organiseert ACVBIE op 21 september 2018 een nieuwe sensibiliserings- en preventieactie in kapsalons over het hele land.
Meer informatie:
Lees meer
Pensioenkrant-artikelbanner
Op 16 mei betoogden 70.000 mensen in Brussel. En met succes: de regering liet het plan voor een puntenpensioen vallen. Maar de regering heeft nog onrechtvaardige en onaanvaardbare plannen rond zwaar werk in petto. Daarom verschijnt er nu een tweede Pensioenkrant, met focus op zware beroepen in de privésector.
Lees meer
Man
Op 20 juli 2018 lanceerden de Europese sociale partners van de sector chemie, IndustriAll Europa aan syndicale zijde en de ECEG aan patronale zijde (Europese Groep van werkgevers van de sector chemie) in het kader van hun gemeenschappelijk project over digitalisering en innovatie een Europese digitale enquête. Ze zullen eveneens experten interviewen.
Lees meer