• Ledenvoordeel

  Lees meer
  ACVBIEPlus
 • Op vakantie met Vayamundo

  Lees meer
  Vayamundo
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Bereken je pensioenverlies

   ACV-Pensioencalculator-720
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
2016-10-05 Rood stoplicht
Al twee jaar zet de regering gewone mensen op een zwaar en gevaarlijk dieet! Met aantasting van koopkracht, met afbouw van sociale rechten en met zware besparingen in overheid en sociale zekerheid. Maar het kan anders!
Lees meer
Bouwvakkers informeren
Op 14 oktober organiseerde ACV bouw - industrie & energie haar 8ste nationale 'werfdag'!
Tijdens deze werfdag brachten onze regionale ploegen een bezoek aan 15.000 bouwvakkers verspreid over bijna 2.000 werven.
Deze actie had een dubbel doel: enerzijds de werknemers informeren over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de sector en ze anderzijds bewust maken van de genomen en nog te nemen maatregelen in de strijd tegen sociale dumping in de sector. 
Lees meer
Internationaal
Met zijn “State of the Union” heeft Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker het Europese politieke jaar opnieuw voor open verklaard. 
Europa moet socialer, met ook een belangrijke rol voor sterke sociale partners. Juncker zei letterlijk dat er geen plaats kan zijn voor sociale dumping op de interne markt. “Europa is niet de Far West en we kunnen niet toelaten dat werknemers worden uitgebuit en geen sociale bescherming krijgen”. Juncker herhaalt dat “werknemers hetzelfde loon moeten krijgen voor hetzelfde werk op dezelfde werkplek”. 
Een Commissievoorzitter die een aloude vakbondsslogan in de mond neemt. Dat kunnen wij uiteraard alleen maar toejuichen. 
Lees meer
Affiche campagne Veilig werken op hoogte

Val niet uit de lucht!

Op 01/09/2015 werd het startschot gegeven voor de nieuwe welzijnscampagne van het navb "Veilig werken op hoogte". Deze campagne heeft als doel om iedereen in de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de risico’s en preventiemaatregelen die verband houden met werken op hoogte.
Op de website van het navb vindt u alle informatie over de campagne.
Lees meer

Nieuwe folders

Drukkerijen werknemers
Deze folder bevat informatie die van toepassing is voor de werknemers in de sector van de Dagbladen.
Lees meer
Patrick Vandenberghe Voorzitter ACVBIE
Op 25 juni heeft de Algemene Raad Patrick Vandenberghe aangeduid als nieuwe voorzitter van ACV bouw - industrie & energie (ACVBIE). De interne raadpleging toonde aan dat zijn aanstelling unaniem werd ondersteund.
Op 1 januari 2017 zal hij Stefaan Vanthourenhout opvolgen die met pensioen gaat na een carrière van 40 jaar bij ACVBIE, waarvan 5 jaar als voorzitter. 
Patrick Vandenberghe is sinds 1990 actief binnen het ACV. In 2008 trad hij toe tot de leiding van ACVBIE. Hij zal de werking van de centrale ACVBIE ongetwijfeld met overtuiging, passie en gedrevenheid verderzetten.
Lees meer
Houthandel en zagerijen werknemer
Het OpleidingsCentrum Hout stelt u in het kader van zijn dienstverlening veiligheid- en welzijnsbeleid graag voor: “Veiligheid onder spanning”, een interactieve theatervoorstelling. Daarbij zullen we ook verder ingaan op het spiksplinternieuwe aanbod m.b.t. veiligheid en welzijn op het werk.
Op deze workshop krijgt u alle informatie mee om het preventiebeleid binnen uw onderneming op het goede spoor te zetten.
Lees meer
Bouwwerf
In de bouwsector zijn er geen sociale verkiezingen, daarom zoekt ACVBIE permanent kandidaten die kunnen aangeduid worden als syndicaal afgevaardigde.
Lees meer
Bouwvakkers op werf
Op dinsdag 26 januari organiseerde ACV bouw – industrie & energie een studiedag met militanten en deskundigen rond de gezondheidsrisico’s bij het werken tijdens wegenwerken.
Wegenwerkers zijn zich vaak onvoldoende bewust van de kankerwekkende effecten van de blootstelling aan bitumen tijdens asfalteringswerken.
Lees meer

Premies

Bouwwerf
Vanaf 14 november verstuurt het FBZ de formulieren voor de rustdagen naar de werkgevers of hun sociaal secretariaat. Ten laatste op 3 december moet je als bouwvakker jouw formulier krijgen van de werkgever. Controleer alle gegevens op deze kaart zorgvuldig en zorg ervoor dat jouw rekeningnummer genoteerd staat op de kaart. Geef ze daarna af in één van onze dienstencentra of Beroepsverbond van ACVBIE.
De eerste betaling volgt op 1 december 2016.
Lees meer