Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Werkzaamheden website

Applicatie Mijn ACV op 29, 30 en 31 maart niet bereikbaar

Door werken is de applicatie Mijn ACV op deze website vanaf vrijdag 29 maart 17:00 u tot zondagavond 31 maart 23:00 u. niet beschikbaar. Alle andere pagina's zijn wel toegankelijk. We excuseren ons voor het ongemak.
Campagne asbest
Met de nationale sensibiliserings- en preventiecampagne Wees alert voor asbest willen Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s en Constructiv, dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector, je bewustmaken van de risico’s die blootstelling aan asbestvezels met zich meebrengt.
Tegelijk willen Constructiv en Fedris met de campagne aantonen dat asbest verwijderen niet gevaarlijk hoeft te zijn als er op een correcte manier met asbesthoudende materialen wordt omgesprongen. 
Op www.alertvoorasbest.be vind je alle informatie over deze campagne.
Lees meer
Muur (credit: iStock)
Buitenlandse bouwondernemingen blijven goedkope bouwvakkers op onze werven dumpen. Na regels voor gelijk loon moet Europa nu dringend werk maken van regels voor de sociale bijdragen. Dat zegt ACV bouw - industrie & energie. Samen met de Europese koepel van vakbonden in de bouwsector is er nu ook bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen Slovenië. ‘Het is in de eerste plaats een principekwestie, want een veroordeling moet ervoor zorgen dat álle oneerlijke concurrentie in de EU verboden wordt.’
Lees meer
Bouwwerf
In de bouwsector zijn er geen sociale verkiezingen, daarom zoekt ACVBIE permanent kandidaten die kunnen aangeduid worden als syndicaal afgevaardigde.
Lees meer