Opleiding volgen? Welke wegen zijn er?

Contract opleiding
Levenslang leren, permanente vorming; het wordt steeds belangrijker, ook voor werknemers. Economie en arbeidsmarkt ontwikkelen erg snel. Bijblijven is de boodschap. 
Permanente vorming is niet alleen bijblijven. Als werknemer wil je vaak niet alleen bijblijven maar ook vooruit in het leven, promotie maken of de kansen op een andere en betere job verhogen. Of je wilt je vervolmaken in iets. Omdat het je interesseert of omdat je maatschappelijk sterker wilt staan. Maar vaak komt het volgen van extra opleiding er niet van. Je hebt er niet genoeg tijd voor of het kost je net wat teveel. Je inschrijving, de cursussen, het lesmateriaal.Onder druk van het ACV kwamen er in 2003 al loopbaancheques die een stuk van de kosten helpen dekken. 
Maar er zijn ook andere formules.
De ACV-Bijblijfconsulenten helpen je graag op weg. Ze kunnen je informatie geven over tal van opleidingen en checken of je recht hebt op tegemoetkomingen. Kortom, ze gidsen je doorheen het opleidingslandschap.
Hier lees je meer over:

Meer info voor leden

Raadpleeg de fiches van de Wegwijzer sociale wetgeving van het ACV. Over dit onderwerp kan je volgende fiche(s) als pdf-bestand downloaden (inloggen):

Wegwijzer sociale wetgeving

 
Ben je ACV-lid? Zorg dan dat je bent ingelogd op deze site en grasduin in onze fiches van de jaarlijkse Wegwijzer Sociale Wetgeving.