Haal voordeel uit tewerkstellingsmaatregelen en premies

Tewerkstellingsmaatregelen
Het lappendeken van de tewerkstellings- en ondersteunende maatregelen is een kluwen. Er bestaan zowel Vlaamse als federale maatregelen, maatregelen die voor iedereen gelden of voor bepaalde doelgroepen, maatregelen die voordelen bieden voor de werkgever of voor de werknemer,… Check of jij je voordeel kunt halen uit de tewerkstellingsmaatregelen en premies.

Werkloze

Als werkloze is het goed om weten dat er een aantal tegemoetkomingen bestaan wanneer je terug aan de slag gaat: de kinderopvangtoeslag, de mobiliteitstoeslag en de werkhervattingstoeslag 55+. 

Werkgevers

Werkgevers hebben vaak recht op financiële voordelen als ze werknemers volgens één van deze tewerkstellingsmaatregelen tewerkstellen. Maar vaak zijn werkgevers niet op de hoogte van het bestaan van bepaalde tewerkstellingsmaatregelen. Jij wordt voor hen echter goedkoper, dus interessant als je onder een of meerdere maatregelen valt. Je doet er dan ook goed aan om na te gaan voor welke maatregelen jij in aanmerking komt. Je vermeldt ze zelfs best expliciet op je cv. 

Meer info?

Raadpleeg de website van de bevoegde instanties:
  • RVA
  • VDAB
  • Participatiefonds 
    Het Participatiefonds is een federale kredietorganisatie voor zelfstandigen, beoefenaars van vrije beroepen, KO’s, starters, inclusief werkzoekenden, die een eigen zaak willen opzetten
Of vraag advies aan je ACV-Bijblijfconsulent. 

Bestel je werkloosheids- documenten online


Groene klevers op? Nieuwe attesten en/of kaarten nodig? Bestel ze online.