Rechten en plichten van de schoolverlater

Schoolverlaters
Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
Registreer je als schoolverlater met het kosteloos ACV-ENTER lid en geniet van meer info zoals voorbeeld arbeidsovereenkomsten en extra begeleiding. 
Haal al je info hier:

Gratis Enter lidmaatschap

Het ACV heeft speciaal voor jongeren Enter uitgewerkt.
Enter is het ACV-lidmaatschap voor jongeren, studenten en schoolverlaters in beroepsinschakelingstijd, vanaf 15 jaar tot 25 jaar. En dit volledig gratis.  
  • Door gratis lid te worden van Enter krijg je de nodige informatie om niet ongewapend je eerste centen te gaan verdienen. 
  • En kan je beroep doen op de diensten van het ACV. Het ACV kan je helpen om de vragen waarmee je als (job)student of schoolverlater worstelt op te lossen. 
  • Ook later, als je vast werk hebt gevonden zal je geen spijt hebben van de stap die je nu gezet hebt. 
Let op.Ben je jonger dan 25 en al vast aan het werk? 
Speciaal voor beginnende werknemers tot 25 jaar is er ACV GO. Het lidmaatschap voor starters met een fikse korting op het lidgeld. Tijdens je eerste aansluitingsjaar betaal je slechts 10 euro per maand of 33 cent per dag. En wat koop je vandaag nog met 33 cent? Bij het ACV heb je tegen die prijs recht op het totaalpakket van dienstverlening, inclusief rechtsbijstand. Een omniumverzekering op het werk, zeg maar.