Petroleum

Geef ons je mening!

Inzetten op goede loon- en arbeidsvoorwaarden is onze kernopdracht. Wij ijveren hier dagelijks voor. Als moderne vakbond kijken wij vooruit en willen we werk maken van werkbaar werk, effectieve jobcreatie, loonsverhoging, meer welvaart en welzijn…
De regering blijft echter kwistig cadeaus uitdelen aan jouw werkgever. Dit onder het mom van jobcreatie. Wat zie jij hiervan in jouw onderneming? Deze regering zoekt nog steeds zijn heil in oude recepten: nog meer terugschroeven van verworven rechten, extreme flexibiliteit, meer overuren, minder pensioenen.
Met deze gang van zaken kunnen wij geen vrede nemen. De lusten en de lasten moeten evenredig verdeeld worden. Wij willen voor 2017 en 2018 een sectorale cao met inhoud. Daarom lanceert ACV petroleum een groot onderzoek naar wat jij echt belangrijk vindt. Onze bevraging is opgebouwd rond volgende thema’s:
  • combinatie van werk en vrije tijd, 
  • langer werken,
  • job, jobs, jobs,
  • arbeidsduur en -herverdeling
  • inkomen
Op basis van het resultaat zullen wij een sectorale eisenbundel opmaken. Nadien pogen we om een nationale eisenbundel met alle vakbonden op te stellen.
Neem even de tijd om je stem te laten horen en vul vóór 24 februari onze enquête in. Het duurt niet langer dan 5 minuutjes. Zo zorg je mee voor goed werk in onze sector, voor jezelf en voor je collega’s.
Alvast hartelijk bedankt voor de medewerking!
Uiteraard garanderen we je een vertrouwelijke verwerking van alle ingevulde gegevens.

Contact

Vice voorzitter Alfons De Potter
Nationaal sectorverantwoordelijke
  • Petroleum

Regionaal contactpersoon

Voor een regionaal contactpersoon (secretaris) klik je best jouw regio aan bij onze beroepsverbonden.