Folders

Elk jaar moet 25% van de kappers en kapsters noodgedwongen de sector verlaten! Belangrijke oorzaken voor dit vroegtijdig vertrek zijn huidaandoeningen en allergieën.
Het dragen van de juiste beschermingshandschoenen in de juiste maat kan de gezondheidsrisico’s wel aanzienlijk beperken, zeker wanneer men met huidirriterende producten werkt.
Wens je meer informatie, contacteer dan gerust jouw regionaal contactpersoon (secretaris).
Hiertoe klik je best jouw regio aan bij onze beroepsverbonden.

Handleiding Risktrainer voor schoonheidsspecialist


De folder "RiskTrainer voor schoonheidsspecialist"  bevat belangrijke informatie over veiligheid/welzijn voor werknemers uit de sector van de Schoonheidszorgen.
Wens je meer informatie, contacteer dan gerust jouw regionaal contactpersoon (secretaris).
Hiertoe klik je best jouw regio aan bij onze beroepsverbonden.

Niets aan de hand? Toch wel!

Ruim één derde van de kappers heeft tijdens zijn beroepsloopbaan af te rekenen met huidproblemen, vooral aan de handen. Je ontwikkelt deze aandoeningen meestal tijdens je opleiding of tijdens de beginjaren van je loopbaan.
Wie lange tijd zonder huidproblemen het beroep uitoefent, maakt steeds minder kans om er alsnog last van te krijgen. Wil je je job blijven uitoefenen, dan is het erg belangrijk de juiste beslissingen te nemen in verband met preventie of behandeling van huidproblemen. Een woordje uitleg over de verschillende soorten huidaan­doeningen en hun kenmerken in de brochure 'Preventie en behandeling van huidaandoeningen aan de handen' maakt duidelijk waarom.
Wens je meer informatie, contacteer dan gerust jouw regionaal contactpersoon (secretaris).
Hiertoe klik je best jouw regio aan bij onze beroepsverbonden.

Doe het 3 maal per dag, jouw rug is het waard

40 % van de kappers geven aan dat ze bij de uitoefening van hun beroep pijn hebben aan het bovenlichaam en de nek. 30 % klaagt ook over rugpijn. Oorzaak van die pijn is het lange rechtstaan, de gebogen rug en hoofd, opgerichte elleboog…
Deze flyer werd opgemaakt ter gelegenheid van onze nationale actiedag in 2014 waar werknemers informeren over de risico's van musculoskeletale aandoeningen.

Hydrateer je huid 3 maal per dag

Water en shampoo vernietigen de vetten die je huid beschermen. De natuurlijke huidbescherming verdwijnt en de huid reageert als een spons die het water, irriterende stoffen en allergenen van cosmetica-producten opslorpt. Hydrateer dus je huid zeker 3 maal per dag.

Algemene folders

Raadpleeg de algemene folders van ACVBIE.

Contacteer jouw beroepsverbond