Folders

Hydrateer je huid 3 maal per dag!

Water en shampoos tasten de natuurlijke huidvetten aan. Na het verdwijnen van deze huidbescherming reageert de huid als een spons en absorbeert zij de irriterende en allergene substanties van cosmetische producten. Hydrateer dus je huid zeker 3 maal per dag!

Handleiding Risktrainer voor schoonheidsspecialist


De folder "RiskTrainer voor schoonheidsspecialist"  bevat belangrijke informatie over veiligheid/welzijn voor werknemers uit de sector van de Schoonheidszorgen.
Wens je meer informatie, contacteer dan gerust jouw regionaal contactpersoon (secretaris).
Hiertoe klik je best jouw regio aan bij onze beroepsverbonden.

Niets aan de hand? Toch wel!

Ruim één derde van de kappers heeft tijdens zijn beroepsloopbaan af te rekenen met huidproblemen, vooral aan de handen. Je ontwikkelt deze aandoeningen meestal tijdens je opleiding of tijdens de beginjaren van je loopbaan.
Wie lange tijd zonder huidproblemen het beroep uitoefent, maakt steeds minder kans om er alsnog last van te krijgen. Wil je je job blijven uitoefenen, dan is het erg belangrijk de juiste beslissingen te nemen in verband met preventie of behandeling van huidproblemen. Een woordje uitleg over de verschillende soorten huidaan­doeningen en hun kenmerken in de brochure 'Preventie en behandeling van huidaandoeningen aan de handen' maakt duidelijk waarom.
Wens je meer informatie, contacteer dan gerust jouw regionaal contactpersoon (secretaris).
Hiertoe klik je best jouw regio aan bij onze beroepsverbonden.

Algemene folders

Raadpleeg de algemene folders van ACVBIE.

Contacteer jouw beroepsverbond