Folders


Leden van ACV bouw - industrie & energie genieten van een optimale dienstverlening en van exclusieve voordelen.
Met de nieuwe ACVBIE-Plus lidkaart verenigen wij al onze leden als consumenten. Dit genereert lagere prijzen en dus ook koopkracht.

Circulaire economie en transitie


Franstalige militanten van ACVBIE hebben een analyseschema rond circulaire economie en transitie gerealiseerd tijdens de vorming Actions & Projets in Houffalize eind mei 2018". Dit instrument (een flyer) kan gebruikt worden door de militanten om meer bewust te zijn over de afvalproductie, Instroom/uitstroom van materialen, water- en energieverbruik,…

Onthaalmap


Een ACV lidmaatschap is altijd dubbel. Enerzijds wordt een lid toegewezen aan een verbond op basis de woonplaats en anderzijds wordt elk lid ook verbonden aan een centrale op basis van de job. Het ACV heeft dus verschillende beroepscentrales omdat elke sector nu éénmaal zijn eigen afspraken en regels heeft. In onze onthaalmap maken wij jou wegwijs binnen de centrale ACV bouw - industrie & energie.

Agenda ACVBIE

Elk jaar krijgen onze leden een agenda die hen wegwijs maakt binnen de complexe structuur van het grote ACV. Naast het kalendarium vind je er ook een overzicht van onze sectoren, de adresgegevens van onze centrale, beroepsverbonden en vakantiehuizen alsook een schoolkalender.
Je kan deze agenda gratis krijgen bij jouw secretaris of in één van onze beroepsverbonden.

Maak het verschil


Het is onze plicht om ons in alle sectoren onvermoeibaar in te zetten opdat personen die al dan niet een handicap opliepen reële kansen krijgen tot het reguliere arbeidscircuit. Wij rekenen op onze militanten om rond dit thema een reëel sociaal overleg te starten in hun onderneming. Precies omdat deze thematiek en de uitwerking ervan binnen de onderneming zo complex maakten we de brochure 'Maak het verschil': Professionele inschakeling van personen met een handicap, een kwestie van solidariteit! 

Sectorale folders

Naast de algemene folders hebben we ook tal van sectorale folders. Zo zijn er thema publicaties alsook folders m.b.t. ‘loon- en arbeidsvoorwaarden’. Deze geven meteen een beknopte weergave van de nieuwe cao. Je kan deze folders vrij downloaden of afhalen in één van onze beroepsverbonden

ACV Folders & brochures

Ook ACV beschikt over een ruime bibliotheek aan folders & brochures voor leden en militanten.

Sectornieuws

Actualiteit