Acties

Op maandag 29 januari 2018 voerde een vijftigtal militanten van ACVBIE West-Vlaanderen actie om het blijvend probleem van sociale dumping in de bouwsector aan te kaarten. Hiermee wou men een duidelijk signaal geven aan de politieke beleidsvoerders en andere opdrachtgevers in de provincie.

Van aan de Sint-Martinuskerk in Oekene vertrok er een optocht, met voorop een bouwvakker in een ziekenhuisbed om het 'zieke' statuut aan te kaarten (zie foto), naar de werf van het nieuwe AZ Delta ziekenhuis in Roeselare. Voor de bouw van dit  ziekenhuis doet men vooral beroep op buitenlandse arbeidskrachten.

Voor alle duidelijkheid: de bouw van het nieuwe ziekenhuis betreft geen dossier waarbij ACVBIE West-Vlaanderen kan aantonen dat de werknemers ter plaatse geen correcte verloning krijgen, het gaat om een symbooldossier.

ACVBIE wenst eveneens te benadrukken dat het in se niet tegen buitenlandse arbeiders is in de bouwsector. Buitenlandse arbeiders dienen op een correcte, veilige en menswaardige manier behandeld en betaald te worden. In vele gevallen zijn ze noodzakelijk om gaten in de arbeidsmarkt in te vullen, maar dit mag uiteraard niet ten koste gaan van de Belgische bouwvakkers!

Persberichten

Sectornieuws